Alltså svarta bönor! Hur kommer man ens på tanken att göra kladdkaka på svarta bönor?

Jag fick receptet av Ewa-Lis som driver sinnenas gård en helt fantastisk örtagård! Jag har varit på två av hennes kurser och det gav väldigt mycket kunskap. Och så fick jag en olja med johannesört som jag gnider in ansiktet med två gånger om dagen. Johannesört är nämligen bra mot ansiktsförlamning. 

Nå tillbaka till kladdkakan! Den var enormt god och det är så himla Nice känsla att äta fikabröd som är så nyttig att man egentligen skulle kunna äta den till frukost.

Ser ni att den fortfarande är så varm så grädden smälter!! Herregud vad god den var😋

Receptet delar jag vidare såklart och med Ewa-Lis tillåtelse.

Ni bara måste prova denna!

1 chokladkaka eko 70 % smält i vattenbad ihop med 0.5 dl kokosolja 

Häll av lagen ur en burk svarta bönor och mixar ihop med 12 urkärnade dadlar, 3 msk eko kakao, 1 tsk vaniljpulver i en mixer.

Vispa ihop 4 st ägg med 0.5 dl agavesirap. 

Rör nu ihop allt och sist blanda i 2 tsk bakpulver.

Häll i smeten i en form smörad med kokosolja och ströad med bovete eller Ris mjöl. Jag gjorde som jag brukar och tryckte ner ett bakplåtspapper i formen.

Grädda i mitten av ugnen 200 gr i 10 min, jag fick köra i 15 min men jag inbillar mig att min ugn är lite saktfärdigare än andras😉

Vill man lyxa till lite mer nu så smält en halv chokladkaka ihop med 1 msk kokosolja och bred ut på den färdiga kakan. Och så en himla massa frukt och bär och grädde!

Så gott och jag rekommenderar den verkligen😊