Idag har vi fortsatt vårt byggande av bänkar. Vi var till och med ute innan skolbussen kom på morgonen och stoppade termometern i varmbänken för att kolla temp. Det stod 6 grader på den. Tänk att det kan vara så spännande!

image

Har byggt ut en hel del idag, men ojojoj vad mycket arbete som återstår.

image

Det ser riktigt anskrämligt ut nu, men kommer bli så vackert när det står högt med vackra blommor och GODA grönsaker!
Trappräckena som lutar mot väggen släpade jag först bort till skräphögen, men sen släpade jag tillbaka dom för där ska det snart klättra en massa vackra blommor. Återvinning kallas det, eller hur 😉
Jag fyller bänkarna med allt möjligt trädgårdsavfall, allt jag hittar. Grenar först, sen torkat löv, torkat gräs, halm, gamla löv. Allt för att ge en massa god näring för mina grönsaker. Överst fyller jag sen på med jord.

Här har vi gårdens skamfläck, baksidan av garaget. Det är ingen som ser denna delen av gården förutom jag när jag går ner till hästarna. Väggen behöver målas och slänten växer alltid igen. Men det är alltså denna slänt som nu ska odlas upp.

image

Vi får väl se om jag lyckas! Lyckas jag, och även lyckas med all skörd, syltning, saftning,  förvällningar, inläggningar osv då kommer vi garanterat klara oss hela året på det vi odlat.

Hela tiden när vi jobbar så skiner solen. Och vårkänslorna sprutar om både oss och hönsen.
Men överallt runtomkring oss lurar vintern.

image

image

Ser ni trädtopparna, hur vintern har dom i sitt grepp. Må vintern krypa bortåt och inte närma sig.
Lite äpplepaus måste man få ha! Hönsen tigger som vanligt.
Knapra ekologiska äpplen och längta efter att dom egna träden ska ge en massa frukt.

image

Men snart så, mars brukar gå fort och här tittar rabarber och gräslök redan fram.

image

image

Det är 1 mars och alldeles underbart ute, men kl 15 tog jag slut.
Fötterna vrålar av smärta och orken försvann, det blev dags helt enkelt att gå in. Nu är det soffan som gäller några timmar. Men det gör inget för det finns ju så mycket bra böcker att läsa då😉

image

Ännu en utedag över, vi har  jobbat på bra idag. Och när jag säger vi så menar jag lillnils och jag. Han är fortfarande inte redo att åka till skolan. Hostar och snorar. Men hålla honom inne går inte.😊

image

Annonser