Jag kommer ihåg någon gång i början på 80-talet när mina grannar sprang omkring med små plakat där det stod ”kärnkraft nej tack”. Till slut fick dom med mig i det så jag sprang också runt med såna små plakat fast jag inte ens visste vad kärnkraft var!

Nu känns det som att jag är där igen, fast denna gång står det ”plastkulor nej tack” på mina plakat! Och jag börjar känna mig väldigt tjatig med mitt smör.

När det kommer gäster hit på te och macka framåt kvällskvisten så gör dom alltid stora ögon och säger ”waow gör du eget smör?”
Mm säger jag och ler malligt och stolt…..
Fast nej, jag åker inte till bonden och hämtar mjölk och separerar och knådar och saltar och smakar av och saltar igen och får ut 200 gr smör av 30 liter mjölk…..
Nej jag gör faktiskt inte det!
MEN jag köper riktigt smör

image

Och sen låter jag det bli rumsvarmt, lägger det i en fin skål och häller i lika mycket svensk rapsolja som smör. Sen kör jag igenom med stavmixern eller elvisp och vips så har du smör utan plastkulor!
Enkelt giftfritt och väldigt gott!

image