Blåbär, blåbär, blåbär jag älskar blåbär!

image

Varje dag vill jag åka och plocka blåbär!  Men det krävs lite planering!  Av den enda anledningen att jag är så himla rädd för vargen!
Jag är en tuff människa,  jag är modig! Jag är inget ynkligt litet kräk…. men när det gäller vargen så jo då är jag skiträdd.
Jag drömde mardrömmar om vargen när jag låg på Iva.
Hur vargen kom och jagade mig och barnen för att äta upp oss. Men varje gång så slutade drömmen med att den underbara lilla hunden Hilda som också jämt var i mina drömmar sprang och kastade sig själv i vargens gap och på så vis räddade oss andra..

Det var så sorgligt och jag grät över Hilda.

Så för mig som älskar att vara i skogen krävs det att jag får någon mer med mig för att kunna njuta och för att helt enkelt våga!

Blåbär går att göra så mycket med, och lyckas jag fylla frysen med blåbär så känns det som att jag kommer klara hela vintern galant!  Tänk er en blåbärspaj i kallaste och mörkaste januari, eller en klick blåbärssylt på pannkakan mitt i vintern. Eller blåbärssoppa när vinterns kräksjuka sätter fart.

Blåbärsmothie till frukost! Jag kan hålla på hur länge som helst.
Torkade blåbärsblad är perfekta till örtte. Dom motverkar magbesvär och diarré om du har anlag för sånt.

Det sägs också att blåbär är bra mot hjärt och kärlsjukdomar.

Ja ni hör ju själva!  Ut och plocka blåbär med er nu!

Annonser