Det här var inte lätt!
ALLT  består av plast!
Jag minns när jag var liten och skulle ut på läger. Min mamma packade ner en grön kåsa i min ryggsäck. Då berättar min pappa att han kände någon som jobbade på plastfabrik och han hade sagt att han aldrig i livet skulle äta ur något som kom från plast!
Det där etsade sig fast i mitt minne.

Och så har vi nu det växande cancerproplemet.  Nyss var det en av fyra som fick cancer ,  nu är det en av tre!
Jag läste ett reportage häromdagen om hur cancerframkallande just plast är.
Så det fick ju då mig att börja fundera.
Om du tittar i butikerna! Exakt all mat utom konserver som du köper ligger i plast! Kolla ner i frysdisken!  Vad ser du? Jo bara plast! I mjölkdisken bara plast,  i brödhyllan bara plast! Överallt bara plast!
Tandkrämen ligger i plast, ballongerna som barnen har! För att inte tala om alla leksaker! Jag kan hålla på hur länge som helst!
Jag vill inte att var tredje person eller kanske fler i min familj ska få cancer. Plasten åker ut!

image

Det här är bara en bråkdel.
Hur gör man då?
Hur ska jag kunna köpa osten utan plast? Ja jag har inget svar på det än.
Bor man så att man köpa över disk är det ju inga problem.
Men jag har iallafall löst problemet hur jag ska förvara bröd och ost.
Bee wraps!
Jag har bytt till mig det av en tjej jag lite grann känner. Hon gör egna! Stryker på egenodlad (säger man så, det är ju faktiskt bina som odlat) bivax på linnetyg sen får det torka.  Vips så har du det bästa att linda in ditt bröd och ost i utan att det torkar.
Brödet bakar jag ju själv så det blir inget plast där inte.

Jaha då var det klart åtminstone. hur sjutton gör jag nu med allt annat! Måste jag ut och fiska för att få plastfria firrar på middagsbordet eller? Är det bättre med kvicksilver än med plast tro…. hm….
Ja ni tänk så det kan bli när en människa får gbs.:D
Hon blev ett sånt där jobbigt hälsofreak!