Mellannils har haft bowling kalas, det blev lyckat. Så nöjda.

image

image

image

När lillnils fyller i sommar ska vi bjuda hela hans klass på kalas hemma hos oss så att han får lära känna sina nya kompisar. Eftersom han inte går på dagis nu så blir han lite utanför.  Dom andra dagisbarnen går till skolan och hälsar på, äter i matsalen osv. Men det får inte lillnils göra.
Men vi tänker allt ordna det ändå genom att åka och hälsa på bara vi två. Och ha kalas. Sen tänker jag vara med första veckan/veckorna i lekis och skola in honom.
Jag struntar i om man får eller inte, jag gör som jag vill och utefter mina nissars behov.
Men det är mycket turbulens kring skolan just nu.
Dagisgrupper som blir splittrade till hösten,  rektorer som gör lite hursom pga tidsbrist.  Barn som inte får komma och hälsa på i skolan inför förskolestart osv. När jag ser alla upprörda utrop på Facebook, alla uppmaningar om att klaga. Då känner jag att jag gjorde rätt iallafall.  Vi slipper allt det där.
Vi slipper all oro inför.
Vi tar det när det kommer. Och behöver vi bli upprörda då så tar vi det då. och då blir det minsann buller och bång! Om det måstes vill säga.
Nåja för att återgå till kalaset. Före kalaset var det kosläpp hos grannen. Tänk vad skönt att få komma ut i stora härliga hagar efter att fått vara instängd en hel vinter.

image

Koka soppa på en spik blev det till lunch. Ibland har man så tomt i kylen och frysen och skafferiet så man kan inte för sitt liv tro att man ska lyckas bjuda på en middag.  Men det lyckades.
Lite pizzadeg gjordes sen var det bara att fylla på med små rester lite här och där. Ost överst och vips fick nissarna sin favorit mat och blev redo för lite bowling.

image

Till kvällsavslappning blev det en brasa.
Finns det något som får en att slappna av så och bli alldeles rofylld som en liten kontrollerad brasa?

image

  

Annonser