Hela familjen utom Stornils som måste gå i skolan följde med på mammografin igår.
Det gick hur bra som helst,  gjorde inte ett dugg ont. Har hört så ofta att det gör så ont! Men det kan jag intyga att det gör det inte.
Jag ställde en massa frågor som jag var nyfiken på. Gör det mer ont kanske om man har större bröst? Nix det gör det inte.  Hur gör ni med dom som har förstorat sina bröst med inplantat? Och ja det var precis som jag trodde ett problem.
Dom gjorde mammografi på dom brösten också, men det var mycket svårare och dom fick ta många fler gånger.
Så nu vet jag det! 😉
Och nej, jag har inga planer på förstoring, jag var bara endast lite nyfiken.
Jaha nu sitter jag här i kossan som jag kallar min favvofotölj och dricker kaffe i mängder och skriver. Snart ska jag ut och möblera om i hönsgården så att jag kan släppa ihop industrihönsen med dom andra.
Jag dricker mitt kaffe och äter mitt nybakade bröd.

image

Tänker på hur det var när jag var ung och hade min första lille Nils som liten.
Vilken press jag hade på mig då! En press som jag och ingen annan skapade.
En press som jag ser på väldigt många unga mammor att dom också har.
Det ska vara så perfekt! Är det kalas så måste det vara 17 sorters olika kakor, hembakad tårta, nymalet kaffe, ett hus som skiner från början till Slut, uppblåsta ballonger som hänger på dörren, på brevlådan, vid infarten, och helst efter hela vägen där man vet att alla gäster ska åka. Och alla gäster består av 60 st släktingar,  30 st kompisar till mamma och pappa och alla dagiskompisar. När väl dagen ÄNTLIGEN är över dör mamman och pappan och barnen lite smått av trötthetsdöden.
När mamman ligger där sen i sängen och tänker på kalaset så kommer hon på allt som gick snett och kan sen inte sova på hela natten och är sen världens tröttaste och suraste mamma hela dagen efter.
När man blir äldre och har halvstora barn som liksom inte behöver sin mamma lika mycket längre,  när mamman egentligen skulle ha tid att baka 17 sorters kakor, då är det helt plötsligt inte lika viktigt längre!
Det duger alldeles utmärkt med köpefika om man känner att man inte hinner eller orka baka.
Det gör inte riktigt lika mycket om man glömmer en dammråtta under sängen när man faktiskt hinner med en ridtur före kalaset om man lämnar kvar den dammråttan!

Varför är det så???
Varför är det inte tvärtom? ??
Man struntar i dammråttor och att baka när man har små och bakar massor när dom blivit lite större!
Allt skulle bli så mycket bättre.
Man skulle njuta mer av småbarnen
Småbarnen skulle ha mer närvarande föräldrar.
Och tänk vad roligt det är att ge sina lite större barn en picknick korg med en massa gott nybakat när dom vill gå ut på utflykt.

Jag kan inte spola tillbaka tiden och göra om med min första Nils men jag gjorde iallafall rätt med mina två andra nissar nör det gäller just det, MEN jag gjorde iallafall fel då! Ett mycket större fel! Jag startade ett företag med en massa anställda och det borde jag verkligen inte ha gjort. Det finns ingenting som jag ångrar så mycket som det.
Jag gjorde det med förhoppningen att kunna jobba hemifrån och finnas här för mina barn.
Det blev inte som jag tänkt mig.
Nu har jag startat ett nytt företag som jag ska driva hemifrån. Dels beroende på min sjukdom och dels för att jag ska finnas här för mina barn. Men denna gång lyckas jag!
Denna gång är företaget anpassat till mig.
Inte 1000 samtal om dagen,  inte meterhöga pappershögar som måste göras.
Inte ansvar över anställda.
Har ingen ångest, ingen press. Barnen har en lugn, harmonisk och glad mamma när dom kommer hem från skolan. .och JA det står alltid en nybakad kladdkaka eller nybakade bullar eller kakor på bordet när dom kommer hem med bussen.
Men inte längre för att jag tror att jag måste,  utan för att jag verkligen vill och njuter av det!

Annonser