Värdshälsodagen har redan varit men bättre sent än aldrig!
När jag jobbade åt ett stort godisföretag för ca 10 år sedan fick jag höra att 90 % av ALLA maginfluensor kommer från lösvikts godiset!
Tänk på det! Blä!

Tips om artikel på Krisinformation.se:

Varje år dör över två miljoner människor av smitta via livsmedel och dricksvatten. Varje år drabbas tusentals svenskar av matförgiftning. Världshälsodagen den 7 april har i år temat säker mat.

För att minska risken att bli smittad av mat bör man tvätta händerna före måltider före matlagning och efter att man har hanterat rått kött. Livsmedelsverket tipsar också om att hålla köksredskap rena från exempelvis köttsaft och att ställa in kylvaror och lagad mat i kylen så snabbt som möjligt. Köttfärs eller kyckling som inte genomstekts ordentligt och köksredskap som inte rengjorts från köttsaft är vanliga källor till smitta från livsmedel.

• Livsmedelsverket om världshälsodagen med tema säker mat (http://www.livsmedelsverket.se/om-oss/press/nyheter/pressmeddelanden/vad-beror-det-pa-nar-maten-gor-oss-sjuka/)
• Folkhälsomyndigheten om Världshälsodagen (http://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2015/april/varldshalsodagen-uppmarksammar-livsmedelssakerhet/)
• Världshälsoorganisationen WHO om säker mat (http://who.int/campaigns/world-health-day/2015/event/en/)
• Krisinformation.se om risker från livsmedel (https://www.krisinformation.se/risker-och-hot/hot-mot-livsmedel-och-dricksvatten?id=740)

https://www.krisinformation.se/nyheter/2015/april/livsmedelsverket-sa-undviker-du-att-bli-sjuk-av-maten