När jag låg på intensiven så ville jag inget veta. Jag ville bara veta att jag skulle bli bra.

Dom berättade för mig ofta att jag skulle bli bra.

Vilket var skönt att få inpräntat hela tiden.

MEN DET KOMMER TA TID! DU MÅSTE HA TÅLAMOD!

Dom orden hatade jag däremot. .. Jag frågade varje dag ”HUR lång tid?” Och fick samma svar varje gång. .. ”Lååång tid”

Grrrrr jag ska hem till mina barn! Jag har inte tid med låååång tid!!

Och hur lång tid exakt är låååång tid? …….

Systrar, vänner, släkt och familj frågade mig ibland om jag googlat något om jag läst om gbs. Nej det hade jag inte,  ville inte,  tordes inte.

Igår gjorde stornils ett arbete i skolan om min sjukdom och då började jag också att googla lite och forska lite. Och nu efter att jag läst om det, läst om alla risker vid olika behandlingar som jag gjort. Läst om alla symtom som jag haft så är jag mycket glad att jag inte läste det när jag låg där!

den här infon har kommit till efter min sjukdom.

Ibland är det väldigt bra att veta mycket. Ibland är det bättre att inte ha koll och inte förstå vad dom säger.

Även fast det kändes som att skruva tillbaka klockan och hamna på iva igen genom att läsa texten så gav den svar på frågor jag inte ens visste att jag hade. ”Aha det var därför hjärtat stoppade där” Eller ”aha det var därför mina blodådror alltid sprack när dom stoppade en nål i dom” eller ”aha det var därför jag fick sån ångest,  därför jag blev så hes, därför jag ville dö, trots mina tre pojkar!

Jag kommer aldrig kunna förlåta mig själv för att jag där i några sekunder när min luft tog slut, när jag hamnade i respiratorn utan mitt medvetande. Där ville jag dö! Jag ville dö, trots mina tre pojkar!

Nu lever jag för mina pojkar!

Jag får ibland höra att jag måste leva för mig själv också.  Men det gör jag! Det sker automatiskt. När mina pojkar mår bra så mår jag bra! Så är det bara. Och hay jag går ju faktiskt på kackel café en gång i månaden! Men jag gör vad som helst för nissarna. Precis vad som helst! Dom ska bli stora, starka, lyckliga, snälla vuxna människor som känner att just dom är dom viktigaste personerna och det dom säger och tycker betyder så mycket!

Annonser