Ojojoj, vilken intensiv dag idag!
Jag startar dagen med ett blogginlägg som gav mig stor trafik på bloggen idag, det var kul!
Jag har lillminst hemma den här veckan eftersom det går väldigt mycket maginfluensan på dagis. Jag känner viss oro inför att få maginfluensan eftersom det kommer göra mig väldigt trött.
Vi ska nu gå ut till fåglarna, jag går ut före honom. 
Min goa tupp som på sista tiden blivit lite jobbig, har börjat anfalla mig. Förmodligen väldigt sur för att han inte får komma ut i trädgården pga fågelinluensan. Just idag flög han på mig så att jag tappade hinken med majs, sen rymde han ut.
Jag tänkte jaja var ute en liten stund då!

image

När jag är inne i vaktel gården och fyller på mat, så kommer lillminst ut.
Han går först bort till vattenslangen. Jag ser med stigande panik hur tuppen smyger sig på lillminst bakifrån. Sen flyger han på honom och sparkar honom i ryggen. Han går till anfall. Jag kastar mig ut ur vaktel gården rusar mot lillnils som springer mot mig i panik och skriker som besatt, skräcken lyser i ögonen. Tuppen är efter honom hela tiden och bara anfaller och anfaller. Det måste ha varit fruktansvärt! Tuppen är ju lika stor som honom liksom.
Min fina lilla tuppbebis har blivit ett monster. .
Jag blev varnad ”man ska inte gosa så mycket med tuppar” sa hönsfolk till mig, dom kan bli argsinta när dom blir könsmogna.  Jag trodde dom inte, inte min lilla tupp inte.

Som om inte det var nog!
När vi sen kommer till trappan för att gå in och trösta oss med lite varm choklad då sitter grannens megastora jätte argsinta katt där!
Han har redan hoppat på lillnils en gång för ett par år sen.

image

Men denna gång la han sig på rygg och ville bli kliad på magen,  så jag gjorde det medan lillnils smög in.
Det är farligt att bo på landet!
Efter chokladen fick alla vaktel bebisar och deras adoptivmamma flytta ut till vaktelhuset,  sen blev det städning i tvättstugan.  Grymt skönt måste jag erkänna att ha kyckling fritt där nu ett tag.
Men det varar inte för evigt.  I kläckaren ligger det en drös med blivande dvärg kochin. Dom kommer lagom till jul. Och dom tupparna har jag aldrig haft problem med.  Jag gillar verkligen den rasen. Dom är så lugna och snälla.

image

Nu till något lite skrattretande 😉
Vi har världens fulaste ytterdörr.  Det är en sån där grej som aldrig blir klar. Och idag hängde jag upp kransarna som jag köpte igår.  Det blev inte så bra kan jag säga…… hänger nog upp kransarna på hönshuset och vaktelhuset istället 🙂

image

Ha en fantastisk kväll allesammans! Och tack för att ni läser min blogg,  det är otroligt kul!