Det blev inget Halmstad och hönsutställning kära svägerskan fick migrän och då orkar man inte vara barnvakt åt tre nissar.
Men det var bra för istället lyckades jag få tag på en adoptivmamma till mina maskinkläckta vaktlar.

image

Det gör mig så lycklig för jag tycker alltid så synd om dessa små kycklingar som kläcks i en maskin istället för under en mamma.

Som ni vet så blev jag ju troligen sjuk pga kycklingen som jag blev bjuden på dagen innan jag insjuknade. Men vaktel har inte dom här farliga virusen i sig som höns har, så det är inte alls samma restriktioner när man tillagar vaktel som det är när man tillagar kyckling.

Jag har inte ätit kyckling någon gång efter att jag blev sjuk,  men idag har jag gjort vaktelgryta.
Ungarna sa att det var det godaste dom ätit någonsin!
Jag har inte slaktat själv, men jag har plockat ur och flått. 
Det är blandade känslor, har ett otroligt överskott av tuppar. Man kan inte ha för många tuppar för då mår inte hönorna bra.
Så jag och min far tog tag i situationen. Det var känslomässigt jobbigt för oss båda.
Men att veta att fåglarna har haft det bra, blev slaktade på ett väldigt bra, snabbt och smärtfritt sätt,  veta att dom inte är fulla av antibiotika det kändes skönt,  vördnadsfullt.

image

Till nattamat så här på lördags kvällen blev det omelett.
Så vaktlarna har bistått med mycket mat idag.

image

Idag började jag med medicin igen.  Tårarna rann nerför mina kinder i morse när jag tog första dosen.  Efter en timme började jag må illa. Men allt eftersom dagen gått så har det känts rätt. Orkar med min familj på ett helt annat sätt. Får inte panikkänslor och studsar i soffan för att mina fötter värker så att jag blir galen.
När jag tog andra dosen nu ikväll så kände jag mer tacksamhet istället för sorg.