När jag var på rehab och började bli riktigt rörlig så fick vi in en patient på usö som hade ms. Han hade opererat i huvudet pga något som jag inte kommer ihåg. I operationssåret fick han gbs (sammma som jag har)
Den dagen han kom hem fick han gbs så det var bara att åka tillbaka till sjukhuset. .
Och så hade han dessutom ms…. 34 år gammal.
Ms är tydligen något som ökar. Idag är det 900 fall i sverige per år, tidigare var det 500 fall.
Forskningen tror att det  beror på för lite sol och d-vitamin eftersom ms är vanligare ju längre bort från ekvatorn man bor! Men i och med att fler får det så blir det mer forskning. Så nu finns det tabletter att ta vid skov istället för sprutor. Det känns mycket trevligare.
Jag fick ta blodförtunnande i sprutor. Och jag tyckte det var ganska jobbigt att ta dom där sprutorna själv. Jag struntade ganska snabbt i dom och det gick ju bra 😀 ..

Jaha vad säger ni, ska vi packa ner bohaget och dra söderut?  😉