Idag tog jag ett bra beslut och min man hängde på.
vi har vår trädgård i två avdelningar. Den ena är ganska liten, runt huset och där har vi vår robot-anita som går och klipper.
Den andra avdelningen ligger nedanför huset och den är stor!  Där har vi växthuset,  vi håller på och bygger pool. Och så har vi en maaassssa gräs!! Det är knöligt i marken osv. Där kommer jobbet och ångesten!
Men idag kom beslutet att vi ska bara klippa gångar och låta resten vara en organiserad vildvuxen trädgård. .. med små oaser här och där och en massa sommarblommor.
Vi började idag, jag och barnen byggde en tipi i det höga gräset. Stenarna la vi bara ovanpå marken. Dom behöver inte vara nergrävda,  det blev bra ändå! Och ärtorna sådde vi i blomlådorna så behövde vi inte ens gräva!
Vi gjorde den på ett enkelt sätt och då blev det av!
Barnen är lika lyckliga över sin tipi som dom ser ut. Och snart är den helt täckt av goda ärter.

image

Hade vi valt att göra den på ett krångligare och kanske snyggare sätt så hade den inte blivit gjord och nissarna hade inte kunnat sitta här och äta ärter i sommar.
Jag känner mig helt nöjd över vårt beslut och jag behöver inte tjata om gräsklippning utan kan plocka fina blombuketter istället. Och så är det ju så mycket roligare att leka i!!! En massa prydlighet överallt sätter inte fart på någon fantasi.

Annonser